Bahan2:
Beberapa ekor udang harimau,tepung tempura n minyak utk menggoreng..
Bahan sos salsa:
20 gram daun ketumbar,dihiris halus
2 biji tomato,dipotong dadu
1 biji cili merah,dipotong dadu
2 biji bawang besar,dipotong dadu
garam n lada sulah,secukup rasa
20ml minyak zaitun
Cara menyediakan bahan sos salsa:
1.Utk menyediakan sos salsa,tuang minyak zaitun ke dalam mangkuk.Masukkan daun ketumbar,cili,bawang dan potongan tomato.
2.Masukkan serbuk lada sulah n gram secukup rasa sebagai penambah rasa.
UDANG TEMPURA
3.Sementara itu,panaskan minyak penuh dlam kuali.Bancuh tepung goreng tempura n celup badan udang ke dalamnya.
4.Masukkan udang celup tempura ke dalam minyak panas tadi.Angkat apabila ia bertukar warna keemasan pas tu sediakan utk dhidangkan bersama sos salsa
Friday, December 19, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment